Erzurum Meşhur Cağ kebabı
Geçmişi Osmanlı dönemine dayanan, atalarımızın kebabı cağ kebap, İlk olarak Erzurum , Kars ve Artvin illerinin bazı ilçe ve köylerinde yapılmaktaydı. O dönemler “BİCO” ismiyle bilinen cağ kebap 1982 yılında Kurucumuz Kemal KOÇ tarafından Erzurum merkezde kebap severlerin beğenisine sunuldu.
O dönemler “TORTUM KEBABI CAĞLI” işletmenin olan tabela ismini Müşterilerinin cağ kebap diye nitelendirmesinden ilham alan Kemal KOÇ , “KOÇ MEŞHUR TORTUM CAĞ KEBAP SALONU” olarak değiştirdi. Dilden dile dolaşan cağ kebap, tadanların vazgeçilmezi haline geldi. Yerli, yabancı turistlerin, sanatçıların, siyasetçilerin, bilim ve ilim adamlarının uğrak mekanı haline gelen Koç Cağ Kebap Salonu, her geçen gün üstün kalite ve hizmet anlayışıyla zirvedeki yerini korudu. Müşterilerinin teveccühüne mazhar olan cağ kebabın dünya çapında tanınması ve tadılmasını hedefleyen Kemal KOÇ farklı şehirlerde şubeler açarak, cağ kebabı yaygınlaştırdı.
0 Comments: